Skip to main content

Gyakran ismételt kérdések | Gator Grip

Milyen szilárdságúak az acélhengerecskék?

A kulcs elforgatásakor az erő a hengerecskék által átvitelre kerül a külső falra, így egymáshoz tolódva egybenyomódnak, és nem alakulhat ki akkora erőhatás, hogy azok meghajolnának.

Behúzható/kilazítható vele a kocsi biztosítócsavarja?

Ez a biztosítócsavar specifikus alakjától függ. Az esetek többségében nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy ez lehetséges. A Gator-Grip® univerzális kulcs inkább a szélei felé tart legjobban, minthogy középen. Ha a biztosítócsavar alakja a kör keresztmetszettől eltérő, nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy a Gator-Grip® kulccsal a csavart Ön képes lesz behúzni/kilazítani.

Használható a Gator-Grip® kulcs gyertyacseréhez?

Nem. A hengerecskék nem képesek eléggé mélyre benyomódni. A hengerecskék benyomódása ETC 120 esetén 9,5 mm, ETC 125 esetén pedig 15,8 mm.

Használható a Gator-Grip® kulcs süllyesztett fejű csavarhoz?

A Gator-Grip® univerzális kulcs a tárgy külső peremének megszorításával dolgozik. A süllyesztett fejű csavarhoz a hengerecskék nem képesek hozzáférni.

Mire szolgál az adapter?

Az adapter a Gator-Grip® kulcs használatát teszi lehetővé akkus csavarhúzókban. Tehát a szerszám megfelelő, gyors használatának módját jelenti.

Láttam a neten a Gator-Grip® kulcshoz nagyon hasonló univerzális szerszámokat. Miben jobb a Gator-Grip® kulcs?

A Gator-Grip® márkájú kulcsok sikere arra ösztönözött egyes gyártókat, hogy az ötleten felbuzdulva megszegjék a szabadalmi védelmet, és olcsó, használhatatlan másolatokat gyártanak.

Kizárólag az eredeti Gator-Grip® kulcsok rendelkeznek a következőkkel:

  • Magas minőségű acélöntvényből gyártott alkotóelemek. A másolatok alkatrészeinek anyaga közönséges, alacsonyrendű puha acél, ami rövid időn belül tönkremegy. Az eredeti, minőségi anyagból gyártott kulcsok minősége gyakorlatig garantálja a részek életfogytiglani állóképességét.
  • A hengerecskék nagyobb száma: A Gator-Grip® kulcs 54 db hengerecskét tartalmaz. A másolatok általában ennél kisebb számú hengerecskét tartalmaznak. A lényeg viszont abban rejlik, hogy a több számú hengerecske sokkal jobb és gyorsabb kapcsolatot biztosít. Erre az előnyre rájöttek a másolatokat készítők is, mivel az utóbbi időben már megjelentek ugyanilyen mennyiségű hengerecskét tartalmazó másolatok is.
  • Kör keresztmetszetű hengerecskék: A másolatokba hatszög keresztmetszetű csapocskákat helyeztek, amelyeknek élei vannak. Ezek az élek tönkreteszik a csavart, és a csapocskák könnyen elpattannak. Az eredeti hengerecskék minőségiek, kizárólag kör keresztmetszetűek, kímélik a csavarokat, és ellenállóbbak az elpattanással szemben.
  • A hatszög keresztmetszetű belső falak két funkciót töltenek be: 1) átviszik a forgónyomatékot a falra, valamint 2) ahogy a csavar elforog, a hengerecskék a hatszög oldalain felfelé és középre húzódnak, ennek következtében még jobb a munkadarab beszorítása.
  • Nagyobb forgatónyomaték: A minőségi acél és a több darab hengerecske a Gator-Grip® kulcs esetében lehetővé teszi 4-5x jobb forgónyomaték átvitelét. A másolatok a teszteken belül nem bírtak ki még 100 Nm-t sem. Az eredeti ETC-120 típusú kulcs 200 Nm forgatónyomatékot, az ETC-125 típusú kulcs pedig 540 Nm-nél magasabb forgatónyomatékot képes átadni, ami egy szokásos kulcs forgatónyomatékához közeli érték.
  • Oldószerekkel szembeni állóképesség: A másolati kulcsok oldószeres, benzines, vagy vegyszeres tisztításakor azok egyes részei oldódnak - mivelhogy a hengerecskék ragasztással vannak rögzítve. A Gator-Grip® kulcs alkotórészei oldószerekkel szemben ellenállók, gyártásukhoz minőségi polimer anyagokat használunk.